İNGİLİZCE

Küreselleşen dünyada yer alabilmek için her bireyin birden çok dil bilmesi gerekliliği göz önünde tutularak okulumuzda İngilizce öğrenimine önem verilir. İngilizce öğrenimi yabancı ve Türk öğretmenler tarafından her yaş düzeyine farklı program uygulanarak ve zengin materyaller kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

RİTİM VE MÜZİK

Çocuklarımızda ritim duygusunun gelişimini sağlayan, iyi bir müzik kulağı oluşumuna fırsat veren, müzik sevgisini kazandıran uygulamalar haftanın belirli günlerinde müzik öğretmenimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayın enstrümanı etkinliğinde her ay bir müzik aleti tanıtılmakta ve yeteneği olan çocuklarımıza piyano dersi verilmektedir.

BEDEN EĞİTİMİ

Çocuklarımızın psikomotor gelişimlerini hızlandırmak, bedenlerini daha iyi kullanabilmelerini sağlamak amacıyla haftanın üç günü beden eğitimi öğretmenimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

SATRANÇ

Satranç, çocuklar için sadece zevk ve eğlence sağlayan bir oyun değil aynı zamanda onların zihinsel gelişiminde aktif ve etkili bir araçtır. Çocukların genel zeka, kendini kontrol ve analitik düşünme yeteneğini arttırır. Bu sonuçlardan yola çıkarak okulumuzda her yaş gruplarına usta bir öğretmen eşliğinde satranç özel sınıfları seçmeli olarak oluşturulmaktadrı.

DRAMA VE İNGİLİZCE DRAMA

Çocukların yaratıcılıklarını beden diliyle anlatabilmelerini, Türkçeyi ve İngilizceyi daha doğru konuşmalarını desteklemek amacıyla doğaçlama ve tiyatro tekniklerini kullanıyoruz. Drama ve İngilizce drama öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımız; şevk, enerji ve hayata olumlu yaklaşma, özgüven, özsaygı, sözel iletişim, etkili sosyal iletişim kurma becerilerini geliştiriyor, Türkçeyi ve İngilizceyi doğaçlama konuşma rahatlığı ediniyor ve çok eğleniyorlar.

MODERN DANS VE HALK OYUNLARI

Vücudu doğru ve estetik kullanmayı müzik ve ritimle birleştirerek özgün figürler ve ürünler ortaya çıkarmayı hedefleyen çalışmalar yapılmaktadır.

BALE

İnsan anatomisine en uygun eğitimi sağlayan, vücudu disipline sokan bir sanat dalıdır. Okulumuzda bale eğitimi deneyimli uzman bale öğretmenimiz eşliğinde haftada bir gün bütün yaş gruplarına verilmektedir.

RESİM

Renk, biçim, duyu estetik gelişimi ve yaratıcılığı destekleyici eğlenceli çalışmalar yapılır.

AKIL VE ZEKA OYUNLARI

Çocukların özellikle bilişsel ve zihinsel gelişimiyle alakalı hafıza, öğrenme, karar verme, akıl yürütme, görsel algı, motor becerileri, el-göz koordinasyonu gibi birçok alanda gelişimi destekleyen eğitim metodudur. Okulumuzda yaş gruplarına göre müfredat programı içinde ve seçmeli olarak verilmektedir.

ROBOTİK KODLAMA

Okul öncesi dönemde robotik kodlama eğitimi çocuğun, sorgulayıcı düşünme, analiz etme, görsel düşünme, problem çözme ve algoritmik düşünme gibi çok önemli kazanımlara ulaşmasına yardım etmekte ve bu konularda çocuğun gelişimini desteklemektedir. Okulumuz bünyesinde hazırlık gruplarındaki çocuklarımız müfredat programlarının içinde her hafta düzenli olarak almaktadır.

MÜZİK VE ORFF SCHULWERK

Orff Schulwerk metoduna göre en doğal enstrüman sestir. Bu nedenle orff eğitimi sırasında çocuklar seslerini de kullanması yönünde teşvik edilir. Doğaçlamanın ön planda olduğu orff eğitimi; aynı zamanda dans, dil, konuşma ve bedensel farkındalık gibi becerilerin gelişmesine de büyük katkı sağlar. Okulumuzda her yaş grubundan çocuklarımız profesyonel müzik eğitimi almaktadır.

YARATICI DRAMA

Çocukların yaratıcılıklarını beden diliyle anlatabilmelerini, mimiklerini, duygularını doğru anda kullanabilmelerini destekleyen bir eğitim metodudur. Doğaçlama ve tiyatro tekniklerinin ön planda olduğu drama eğitimi sayesinde çocuklarımız; enerji ve hayata olumlu yaklaşma, özgüven, özsaygı, sözel iletişim, etkili sosyal iletişim kurma becerileri gelişmiş çocuklar olarak gelişim göstermektedirler.

GEZİLERİMİZ

Eğitim Programlarının temelini oluşturan etkin öğrenmeyi gerçekleştirmek üzere yıl içerisinde birçok gezi düzenlenir. Bu geziler çocukların gözlem yapma, veri toplama, bilgiye kendi kendine ulaşma, neden – sonuç ilişkilerini kurma gibi zihinsel becerilerini geliştirir.